KAN VARMESTYRING BLIVER SELVLÆRENDE?

Kunstig intelligens har et stort potentiale til at hjælpe med styre og regulere bygninger mere energieffektivt uden at gå på kompromis med indeklimaet.

KUNSTIG INTELLIGENS OG VARMESTYRING HÆNGER SAMMEN

Kunstig intelligens har potentialet til at erstatte trivielle analyseopgaver fra mennesker. Én af den type opgaver er styring og regulering af bygninger, hvor den kunstige intelligens i højere grad har mulighed for at inddrage flere andre parametre i analyserne end vi mennesker kan.

I det Elforsk-støttet projekt PEKIVE, er en selvlærende varmestyring afprøvet på forskellige bygningstypologier. Resultaterne fra dette projekt har særligt givet følgende resultater:

Der findes forskellige leverandører i markedet, der hver har deres fordele. Vi hjælper med at finde den løsning, der passer til jeres bygning og jeres driftsorganisation, og sørger også få at den bliver implementeret korrekt uden gene for jeres brugere/beboere.

Erfaringer fra andre projekter viser energi- og CO2-besparelser på ca. 20-30% med en forventning minimumsforretning på 10%.

PEKIVE - Prognosestyret Elopvarmning baseret på Kunstig Intelligens og Variable Elpriser

I projektet PEKIVE, har vi i samarbejde med VITANI Energy Systems A/S har vi hjulpet med at formidle fordele og ulemper ved at installere selvlærende varmestyring baseret på kunstig intelligens.

Projektet er støttet af:

"Vi har været rigtig glade for at arbejde sammen med 4B Consulting. De griber opgaven an på en professionel og ordentlig måde, og er samtidig meget behagelige at samarbejde med."
Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak